Vilka val man gör

Som att åka ner till Österlen, få sol en dag och sen regn regn regn. O det är inte lite regn heller, utan spö i backen. Har varit så kulturell så det inte är klokt. Men det kan ju vara trevligt det med. En himla massa bilder har det blivit och sådant är ju alltid kul. Jaha, nu vankas mat och mera regn.
.
.
---Ja e int bitter, men sthlm skärgård hade kanske varit roligare---

Aktiv men ändå inte.

Vaknade upp till fullt solsken i den skånska myllan. Tydligen hade jag snarkat sönder takbjälkarna. Elr nära inpå. Inte så konstigt när man har en massa hö 3 meter bort. Hö, gräs och landet är som gjort för att få sig en allergi attack. Försöker attackera tillbaka med piller och spray.
.
Dagen avlöpte trevligt på stranden, vart skönt. Men inte trodde jag att havet skulle vara så kallt. Någonstans mellan 13-14grader fick jag höra. De blev att hoppa lite i vågorna och i övrigt stå med vatten upp till midjan som max. Inget himla bada här inte. Fast det tog på krafterna, så det blidde vila när man väl var tbx på eftermiddagen.
.
I övrigt roliga körningar på extremt små vägar. Galet vad smalt de är på vissa ställen. Har nu prexis sett en film. Den var seg, väldigt seg. Fast så blir de ju ibland på filmer som vunnit guldbaggar o annat sånt. Nu går ögonen i kors. Gonatt. Imrogon stundar massa kul i den skånska myllan.
.
.
-----Landet, är som ett annat land för stadsbor------

Omg ja e slut som människa

Efter banken så blev det bilhandlaren. De fixade kylaren och lite smågrejs som inte var helt ok. Kändes som, yes, nu är man ute i god tid till allt innan resan. Tänkte att det var ju trevligt att tvätta bilen innan, så den är fresch. Efter tvätten så åker jag ur den o iväg. Då börjar instrumenten blinka och ingen fart visas. Men jag åkte väldigt mkt framåt. Så de blidde att glida in på Ikeas parkering. Stängde av bilen och skulle starta den igen. Kanon! Inte ett fucking skit hände. Efter många samtal till bilhandlaren, Bilomatic som är återförsäljare för Citroen, kutat till statoil och lånat startbatteri så hände inte ett skit. Elr jo, instrumenten lös, fast de skulle de inte och vindrutetorkarna körde, fast de skulle de inte hlr och bilen hacka. KUL! Jag ringde den underbara och bittra hårt! Hon erbjöd sig att cykla och låna bil och bogsera mig tbx. Bileländet gick ju inte ens att låsa. Men plötsligt, efter en massa pill bland styrboxens relän så gick den igång. PUH! Fast då va ja självklart flera timmar från min planering och den underbara hade precis cyklat o skulle låna bilen. Jösses!
.
Har nu ätit kebab, ska packa det sista och titta på falk. Försökte fixa med yttertempmätaren. Den sitter bakom höger ytterspegel. Vem fan sätter den där. El jo, självklart nån fransk idiot! O det var inte bara, behövdes vinkelmejslar. Vem fan har sådana utan eget garage. Idiotiskt!
.
.
---Mecka med bil är killgöra,  vilket jävla skämt!------

Kanon dag...att känna lite stress

Regnar där ute så tvätta känns helt ok. Är liksom sånna dagar man vill att det ska regna. Hade slut på plagg, nästan. Vet inte hur det gick till, men så var det. Sen blir det att åka till bilhandlaren, åka till banken o mummla lite o packa. Ska väl klämma lunch därimellan kanske? Ringa lite samtal o sen chill! Blir najs!
.
.
----Varför önskar nyheter en fortsatt god dag? Va vet dom om de? ;)-----

Outlet och planering

Åkte ner till Vingåker för att kolla deras outlet. Alltid kul med utflykt. Fast småvägarna börjar bli något irriterande med alla dessa fartkameror och skit. Inte hittade jag något heller, men den andra gjorde. Men de va ju trevligt ändå. O käka på nån skön sylta i Katrineholm. Må ja aldrig behöva bo i en småby. Ångesten blev total med de gråa husen, de öde gatorna och raggarbilar som åker förbi.
.
Har för övrigt suttit med planering för veckan som kommer. Blir en kul vecka! :)
.
.
----Månen vakar, när solen sover------

Midnatt råder

Tyst i rummet bredvid
Skit på tvn
Trams på nätet
tragiskt skimmer
över det mesta idag
.
Men en fika
vid dammen
lek runt omkring
det hann vi oxå med
.
Sov lilla barn
imorgon är en ny dag
med hopp och lek
God natt lilla vän

Morgon...fast är den god?

Har läst, har följt live under kvällen och under natten om det tragiska hos lillebror Norge. Det är sjukt, det går inte in. Det är sällan jag blir så där jätte berörd. Kanske för att det blev så stort, kanske för att det är så pass nära. Tragiskt är det! Tydligen grep de en person för dådet, men man får verkligen hoppas att det är rätt person. Annars blir det ett offer till. Namn och bild finns ju redan. Personen är ju nu redan stämplad som den som har gjort det. Och kommer bli hatad av en hel nation. Åtminstående kommer spekulationerna vara där, länge. Vare sig om det var han eller inte. Vare sig han blir fälld eller inte.
.
Det åskade och blixtrade inatt. Kan förstå att inte alla tkr om det. Liknar bomber som faller. Men jag har inte upplevt det, så jag ser bara det mäktiga i naturen.
.
Det är mulet nu, regnet hägrar. Det passar in idag på något vis...
.
.
----Det man inte försår, ter sig ofta skrämmande----

Ett enkelt konstaterande bara....

När bilen krånglar
Barnet har fått nog
Värmen är total
Min stress är fulländad
Då är jag glad
att änglar finns!

Vid Ulva Krog och äter lunch, mysigt och s...

mms_img37907 (MMS)

Vid Ulva Krog och äter lunch, mysigt och skönt. Fast de pratade om regn och blixtar. Det ser vi inget av än, ungefär som maten som vi inte heller ser. Men skönt för bilen o vila en stund då kylaren inte mår hel bra!


Godnatt...

Är det mörkt nu

Har fåglarna tystnat

Har vinden slutat vina

Prasslar inte löven mer

Men är någon där

.

Kan du höra knappen som faller

Som ett öronbedövande brus

Det plötsliga prasslet i busken

Du vill springa

Men står still

.

En gatlykta lyser skumt

Kastar skuggor på allt runt omkring

Det känns som en evighet

Där borta, där borta

Är min port

.

Springer

Känner mig förföljd

Kastar mig in

Darrar under täcket

Lyser med en lampa

Det är svart

Jag hatar att säga godnatt


Tuff tuff blev brum brum

Vaknade som vanligt lite försent än vad som var planerat. Dottern var sjöng och hade sig från andra sidan väggen. Det var ju skönt att hon inte var ledsen, men de brukar hon ju sällan vara. De bara spelas så, så man ska komma. I ett huj gjorde jag frukost till dottern och slängde mig in i duschen. Klockan hade redan blivit 10, en sisådär 1 timme försenat, enl min egna plan. Planen var att åka Lännakatten, en ångdrivet tåg. De verkar kul, gjode det själv när jag var liten, så då tyckte jag att dottern kunde göra det oxå. Runt halv tolv satt vi i bilen och tittade ut på REGNET. Vet inte varför vi satte oss i bilen, men något kunde man kanske göra som inte innebar paraply och blöta skor.
.
Åkte runt, åkte till Citroens verkstaden och handlade en ny yttertemperaturmätare. Blir väldigt spännade hur tusan jag ska lyckas montera in den bakom höger sidospegel. Utan manual och utan attblev det att förstöra hela spegeln. Kan gå hur tusan som helst.
.
Lunch intogs på en sån där underbar lunch sylta som man normalt sett aldrig vill gå till, men som man i brist och ork att leta upp något annat ställe fick äta på ändå. Efter den så plockade vi upp den underbara och dånande ner till kista galleria. och sedan vidare mot Barkarby Outlet. Det förstnämnda stället var varmt, och dessutom en himla massa rea. Vilket betydde att man typ inte hittade något. Och det man hittade var det ändå ingen rea på, så då skit o så drog man. Nästa ställe kändes lite, nja över hela stället. Så där blev de inget heller. Men med fika, Donken och sällskap så blev det ändå väldigt trevligt :)
.
Just d, i villevallan under fikat då jag försökte lära min dotter klockan, så ställde sig någon i en blå jacka  o stirrade på mig, men de märkte inte jag. Tydligen stirrade den underbara oxå på mig efter ett tag. Men för tusan jag skulle ju lära dottern klockan. Tittade tillslut upp och där stod en vän från fjärran tid. Det var ganska coolt! Världen e så liten så liten.
.
Nu är det snart dax att lägga dotter och se vad som finns på televisionsapparaten...förmodligen inte mycket, de ska ju tydligen vara så på sommaren.
.
.
-------Det mesta är ganska kul, beror på när man tänker på det------

Dagen i dikt....

Vakna som ny
Känn solen, Känn värmen
En röst, en röst i fjärran
Det är dags
En ny dag gryr
Upp upp
.
Vrider om nyckeln
som så många gånger förr
Det bekanta ljudet, den stickande doften
Rutor som är nere
Värme som trycker
Vi far mot solen
Mot glädje
Vi far
.
En vilostund
En fika i grönt gräs
En paus i värmen
Innan utflykten tar vid
Besök i butiker
Är vårt dagsverke.
En god gärning
Så far vi igen
.
Mat i det gröna
på en gård, inte hos oss
Men där, där katter går
och luften darrar i värmen
Inget är bättre då.
Men det är dags, dags att fara.
Dottern leker förnöjt,
men vet inte att det är dags.
Vinka hej då
Snart sova
.
Kvällen är kommen
tvn flimmrar, röster hörs
men jag är inte där
Jag har rest vidare
och väntar...

Igår, idag, imorgon

Det håller inte, det här med att tokblogga. Vet inte hur andra orkar och hinner. Men nu är jag vaken, klockan är 5. Provade något nytt, att lägga mig i vettig tid. Kände sömnen komma farande runt midnatt. Sänkte ljudet på tvn, kan vara skönt o ha lite ljus och ljud i rummet. Men det gjorde att jag vaknade tidigare än en pensionär. Kan ha att göra med att jag somnade ovanpå täcket och av att det var istid i rummet. Nästan iallafall.
.
Gårdagen var mysig, var ute vid Fjällnora med dotter och den underbara. Var en himla massa bilar på parkeringen, men som tur var inte galet mkt folk vid badet, inte vid det vanliga badet där vi befann oss. Det var ju tur det. Åkte en snabbis till lutis sen för att köpa en Andersson & Tillman falukorv. Stekt falukorv med pulvermos blev det till mig o dottra. Det smakade...skit! Den underbara kom sen o höll mig sällskap med tvtittade och sånt. Trevligt. På nåt sätt är det alltid roligare att se på tv med sällskap.
.
Nu är det sol där ute, undra om det kommer hålla i sig. Måste ringa några samtal som jag har hunnit ringa ännu. Man drar sig för det, vet inte varför. Är ju inte direkt jobbiga samtal, dock något irriterande sådana.  I övrigt så får man väl se vad dagen har att ge. Hoppas den blir fylld av överraskningar, förvåning och lite lätt förvirrvat.  Ska nog somna om nu.
.
.
----Morgonstund har guld i mun, vilken skämt-----

Det var meningen att jag skulle sova....

men så gick jag in på denna blogg http://chillacookie.blogg.se/2011/july/tavling.html?_tmp=0dfb3f45e5bd2603088c1828459cc7ba3aba8995 som säger att jag kan vinna biobiljetter. Jag säger aldrig nej till biobiljetter. Gör du?
-------Sova är ett nog ett underskattat verktyg för tankeverksamheten------

Så var det slut på dagens Schulman bloggan...

mms_img55646 (MMS)

Så var det slut på dagens Schulman bloggande. Jag säger godnatt!


Dottern sover, besöket cyklade hem. Det är...

mms_img55644 (MMS)

Dottern sover, besöket cyklade hem. Det är lotta på Liseberg, snart Falk film. Och här sitter jag och mummlar. Men det regnar inte längre...


Jag har testat att vara Alex Schulman idag...

men det känns sådär. Det finns ju bara en Alex Schulman och de känns inte sådär jätte genomtänkt med att sprätta iväg en massa bilder till bloggen. Dessutom ska ju T9 bara hitta på egna ord, så det blir ju bara en himla massa stavfel eller bara helt galet ändå. Hm...får se hur man gör. Fördel är ju att man får ut bilder och inte behöver skriva så mkt. E ju roligare kanske, om det ändå inte är något större djup i det man skriver. Tål att tänkas på...
.
Inväntar fortfarande mat, ber en stilla bön att barnet håller sig lugnt framför tvn. Har besök oxå o det tkr vi alltid e trevligt. Dottern blir lite lugnare och mer harmonisk av sig då. Elr så är det för att jag får hjälp, så det kanske är jag som blir mer lugn och harmoniskt.... :P
.
.
-----Mat är som balsam för själen----

Snart, väldigt snart blir d mat. Elr om en...

mms_img55642 (MMS)

Snart, väldigt snart blir d mat. Elr om en timme typ... Men de e väl snart?


Är tbx i stan igen och här har de rödlysen...

mms_img55640 (MMS)

Är tbx i stan igen och här har de rödlysen... Höll på att glömma d ;-)


Äntligen sitter vi i bilen

mms_img55638 (MMS)

Äntligen sitter vi i bilen


Vaken och förvirrad dotter. Enbart förvirr...

mms_img55634 (MMS)

Vaken och förvirrad dotter. Enbart förvirrad pappa. Nu blir det lite packa. Sen åka 9mil norrut. Brum säger bilen!


I min enfald... Trodde jag she de skulle h...

mms_img55632 (MMS)

I min enfald... Trodde jag she de skulle ha mera saker kvar i denna Onoff. Jag misstog mig grovt, höll därimot på att köpa ett hemmabio system, bara för att det var Sony. Gick ut därifrån fort som tusan och in på Willys och köpte bröd istället. Billiggare så... Nu mot dotter och se om hon har vaknat :-)


Det är den här bilden Åkersberga vill förm...

mms_img55630 (MMS)

Det är den här bilden Åkersberga vill förmedla utåt, jag säger kämpa vidare...


Det gick ner, två tallrikar tydligen. Gott...

mms_img55628 (MMS)

Det gick ner, två tallrikar tydligen. Gott, o lagom att bli klar till stormen. Va åt du?


China buffé, i väntans tider

mms_img55626 (MMS)

China buffé, i väntan på att dotter ska vakna borta hos exet. Då sitter man här på en uteservering, tittar på folk, få, båtar och myser. Bara de inte vore så jvla kvavt


Så här välkomnar de bilresinärer till Åker...

mms_img55624 (MMS)

Så här välkomnar de bilresinärer till Åkersberga. Med en fyr i en rondell. Är man i hamn nu?


Jag sa igår att jag vill bli som Alex Schu...

mms_img55622 (MMS)

Jag sa igår att jag vill bli som Alex Schulman, så nu måste jag prova detta. Funkar de, så tar de min blogg till helt nya nivåer. Blogg i realtid, där de händer, när de händer. Undra om de händer? Godmorgon :-)


Man blir liksom tom..

när man hejar på ett lag som förlorar. Igentligen är det ju bara ett spel, men ändå inte. Beror på hur man ser på det. Ur ett ekonomiskt perspektiv så är det ju rena döds allvaret. Så är det för. Nu sitter man här, undrar vad det var som hände. Jag satt där i den underbaras soffa, elr satt, hoppade upp och ner, som en gummiboll. De var nerver, ångest och utspilld cola. Sen dog det, allt, som en frysning i tiden. Man borde vara sportslig och säga grattis, men jag vet inte om jag vill. Jo ok då. Grattis Japan till VM-guldet då.
.
Jag åkte hem i den ljumma sommarnatten och mellanlandade på Statoil. Jag tänker nu döva min sorg i en film, Tales of an Ancient Empire. Förmodligen ännu sämre än vad matchen var, elr den var ju ganska ok, förutom att USA förlorade då.
.
Imorgon ska jag prova att göra som schulman, och lägga in bilder i bloggen som en tok. Får se hur det går.
.
.
----Hör den ljuma vinden, lyssna till löven som prasslar, känn tysnaden i natten.-----

Tänk va skönt...

det är med en bensinsnål bil. Får se hur länge den känslan lever kvar. När vardagen uppenbarar sig, när det förfluta tillhör det förgågna. Då minnet inte är densamma, då glömskan har gjort sig påmind över hur mycket min V70 drog mot den Citroen jag har nu. Men till dess, flyger jag fram genom landet låter mil efter mil rulla iväg, skrattandes vid bensinmacken. Då den tankande grannen i sin SUV stönar tungt att se tusenlapparna försvinna, vrider jag om nyckeln till tändningen och med tjutande däck njuter jag vidare.
.
Har varit vid Täby galopp och kollat på loppisen där, varje lörd och sön under våren fram till hösten står de där, en massa bilar. Folk som försöker bli av med sina saker i blandad kvalite. Folk som söker efter något att fynda. Men inte för mig, inte dag. Idag fanns det bara krams, trams, lump och fult porslin. Men jag är nöjd ändå, för jag vandrade i dammet, längs de smala gångarna med dotter och ex. Solen stekte, men en lätt bris gjorde det behagligt ändå.
.
.
-----De ter sig så roligt, livet, när man inget vet--------

God morgon, God morgon i köööör

Är en del av den sång som man möts av när man ville lyssna på vädret på sommaren på radion, tror jag. Elr det var iallafall en så sjukt hurtig låt som gjorde att man redan i sitt trötta tillstånd, där man satt i sin pyjamas och åt sin macka med kaviar, men solen i ögonen och plast smak i munnen av en sån där mugg ni vet. Blåa eller röda var vanliga färger på utsidan, vita innuti och med 1 cm vit kant i toppen. Undra om jag kan hitta en bild elr en mugg att visa, svårt att förklara. Hur som helst, jag minns bara att jag ville döden dö, många skulle väl tycka det var livet, vattnet som kluckar mot båten, sjövädret som säger att det ska vara sol och vind och 20gradet i vattnet. Jag ville bort! Jag ville vara någon helt annanstans! Men det gick över i takt med att man vaknade...vet inte hur jag spårade in på det, men igentligen var det bara den lilla delen som gjorde att det inte var så trevligt. I övrigt så har jag alltid seglat och har igentligen en drivande känsla att vilja ge gärnet och segla i alla väder. Finns ingen skönare utmaning än att segla med sjön som forsar över båten. Lutande, adrenalin som pumpar och ovetskapen om man kommer klara sig till hamn. Det och bilkörning är mina adrenalin junkis grejer. I övrigt har jag inga mera just nu. Hm...
.
Jag önskar eder en trevlig dag, solen lyser där ute. Kan ju vara det som gör att jag drömde mig bort till historiska tider i mitt liv. Men nu ska jag upp o hoppa, köra som en loppa och kanske äta lite soppa!
.
.
-------Syns inte, finns inte--------

Jaha, o så blev klockan sådär mkt igen..

o då kan man verkligen undra varför i håvete man bara måste göra ett inlägg. Jag vet inte, har fastnat i något sorts behov av att skriva, om ingenting alls och allting. Filmen var helt ok, den artade sig och som i alla romantiska komedier, så slutade den lyckligt. Sånna filmer tkr ja om. Det gör en lugn och harmonisk för en stund och får en att glömma ens egna förvirrade tillstånd för en stund.
.
Imorgon är det söndag, elr well det är redan söndag kom jag på. Det är något som är ganska förvirrande att när klockan blir över midnatt så är det en ny dag. Man tänker inte på det, man tkr att det fortfarande är samma dag. Gör man inte? Jag gör och blir förvirrad. Ska nog sova nu och fundera över vad morgondagen har att ge och det här med bilreklam. Funderar på att upprätta annonsplats på min bil. Tydligen kan man tjäna sköna pengar på det. Men jobbigt om det ser för täskigt ut... tåls att tänka vidare på. Pengar har man väl aldrigt sagt nej till :)
.
.
-----Positiv feedback tar aldrig lika bra som negativ feedback. Why?-------

Körning i förorten, film och brons... en helt vanlig lördag.

Matchen, var lika död som statusuppdateringarna på FB, men likväl så blev det brons. Skicklighet elr tur...säg 50/50 typ. Men maten var god, lax o potgratäng. Najs.
.
Vi behövde röra på oss, men de var kallt, så för att slippa börja bittra om köldskador i näsa och tår så tog vi bilen. Blev en tur för att se stockholm olika förorter. Kollade Märsta, virrade omkring på vägar som inte fanns. I GPSen iallafall. Fast de kändes fel när vägen helt plötsligt blev en grusväg och sen tog de stop. En tur mot Rotebro, där jag själv bodde i mina yngre dar. (Dagis tiden). Det var poppa musik, der var tjutande däck, jävligt otrevligt dock med lukten av bränt gummi och fika från Statoil.
.
Vi e tbx i metropålen Uppsala nu. Det är filmdax. Minns inte vad den heter, men de ter sig väl. En komedi var de iallafall.
.
.
--------Dagdrömma är som en annan verklighet-------

Snart är det fotboll...

O man får fan hoppas att det inte blir ett stort fet skämt som förra matchen...hoppas. I övrigt, lunch på IKEA, OnOff, ÖB, Mediamarkt och diverse. Blev det något? Jomen visst, en dataväska. Har nu laddat med cola, chips o gud vet vad hos...  ;)
.
.
----------Jag vill ropa, ut med domaren, men de är tydligen inte sportsligt--------

Vaken o förvirrad över tiden...

Har vaknat till tonerna av serien Cheers. Inte så trevligt. Trodde det var mitt i natten, då den sericen brukar gå då. MEn tydligen var klockan 11. Så kan det gå. Kollar nu vidare på SOund Of Noice. Den är ganska bra faktiskt. Det trodde jag inte, då det ska vara en kvalitetsrulle. Funderar över dagen, vad ska man göra. Vädret känns inte riktigt som det tillåter en trip till Norrtälje och Amercan Car Show. Dock får det bli OnOff iallafall.
.
.
-----Den enes bröd, är den andres död!-------

Film film film

Sitter här o myser klockan halv två med alla dessa filmer nu. Har averkat Gullivers Resor med Jack Black. Gullig o trevlig film, helt i min smak. Såg sen Doom på sexan. Ganska dålig film, o allt man väntar på är slutet då det är scener som är som spelet. E typ ända höjdpunkten på den rullen. Håller på att avverka Fantomen, ganska bra så här på nattkvisten. Sedan bli det Sound Of Noice...kommer förmodligen tycka att den är rent kass, men den har vunnit guldbaggar o allt vad det var.
.
.
---------Godmorgon och gonatt, beror ju på när man börjar och avslutar sin dag :)--------

Fredag..en kväll i filmens tecken, typ

Här sitter jag, på golvet, med en 20tums tv framför mig. Tittar på film, äter och försöker multitaska. Det går sådär. Men jag är nöjd ändå... ungkarlskänslan är väldigt påtaglig dock.

Jag har fastnat...

på http://blogg.aftonbladet.se/schulman . Det är väldigt jobbigt, för karln har helt plötsligt börjat uppdatera som en galning. Och jag ska självklart in o kommentera som en mupp. Det är ganska nervöst, stressigt och darrigt som väntan på ett läkarprov. Men intressant. Fashinerande vad som sker när man håller på med sånt här. Förut spelade man kort och andra fysiska aktiviter. Nu sitter man här, myser, läser och undrar vad man sysslar med. Men det är väl sånt som sker när det öser ner där ut.
.
.
------Det blir nog dropp till middag---------

Solen, nu kom solen

är i mitt esse, har skrivit kontrakt..hade dessutom tusen frågor som jag förmodligen inte kommer komma ihåg svaren till. Stickpropp till tvättmaskinen i badrum är ett no no, tydligen. Spika får man göra, men max 30hål per rum, blir en himla massa hål.
.
Besökte bilhandlaren oxå, det var trevligt. Var en himla massa bilar där och lastbilar. Fick knöka in mig mellan två släp. Kändes sådär. Tydligen hade de haft vattenläcka, därav alla bilar utomhus. Jobbigt läge. Han tyckte fälgarna blev snygga. Fick ett bud på bilen nu, 49000. Vet inte om man skulle tagit det? Skulle jag? Ångest.
.
Nu är det tvättstugan som gäller. Underbart, varmt o klibbigt. Kul o stå i kostym o tvätta som en mähä.
.
.
---Solen lyser, de sa regn. SMHI är inte kärlek. SMHI är som förvirrade kråkor i motvind---

Regn, regn det reeegnar i mitt hem...

gör det iförsig inte, men väl utanför. Kanske lika bra det, eftersom det dämpar min allergi. Fast det bästa är väl om det regnar på natten o solen skiner på dagen. Det skulle väl vara ultimat tkr ja. Fast så blir det ju sällan. Ultimat alltså. Men det får bli en bra dag ändå för er, för mig, för världen, i tiden. Känner mig lite royalistiskt. Fast de var ju igår. Igår fyllde kronprinsessan 34år och Saade avslutade sin sång. Tack, o du e skitsnygg som vanligt. Ville slå Saade då. Man ska bocka, buga och aldrig titta i kungahusets ögon. Typ. Ironi...vem vet. Fast man skulle ju vara rebellisk oxå. Springa runt med högaffel och  kasta tomater och potatis. Skrika död åt alla översittare och tengil. Varför? Viva la Francé....
.
.
------Tecknat på tv har inte samma klass som när man var liten, det var bättre förr-------

Är det svinigt tidig morgon eller natt?

Har börjat få kraftiga sömnproblem nu tror ja. Eller egentligen inte, vill bara inte somna, det finns för mkt intressant att titta på. Kollar på en av de statliga kanalerna nu, handlar om säkerhet på sociala medier och dyl. Gick in fort som tusan och ändrade om mina inställningar på facebook och andra ställen. Vet inte om jag känner mig så mycket mer säker efter det. Men vad och varför skulle man vilja komma åt mina konton igentligen. Jag gjorde det iallafall. Lite placebo effekt på det hela kanske. Så säkra upp dig till tänderna. Så med dom orden så tänker ja somna in ett litet tag. Så man inte gör det påvägen senare idag...säker även i trafiken så att säga.
.
.
-------------Använd kondom, även på nätet--------------------

De e mulet nu, men de gör ingenting :)

Vi åkte, min dotter o jag, åkte, åkte och åkte. Vi skulle till Enköping, inte för att det verkar vara världens roligaste ställe. Kanske just därför som vi bestämnde att det verkar spännade att se en by som man inte sett förut. Halvvägs ångrade jag mig dock och i en rondell tog jag vänster mot Bålsta, Bro och Stockholm. Vi passerade Wik slott, kanske skulle man stannat där. Men så blev det inte. Vi passerade avtagsvägen mot Skokloster. Insåg plötsligt att bensin var något bilen ev skulle behöva. Jag gjorde en U-turn och satte av mot Skokloster. Där visste jag att det fanns butik, bensin och mat. Men oj vad långt det var. Det svängde höger, vänster upp och ner. Det var galet, fjädringen fick jobba och lika så växellådan. Tillslut var vi framme, bilderna har ni kanske redan sett.
.
Efter en dag full av lek, kom vi så hem, jag försökte vila lite, men börja blogga. Något klantigt då vila var något jag skulle behöva. Dottern tittade lite på tv och fick en macka. Klockan gick, middagdags. Som för det mesta så hade jag inget hemma, så det blev att vi skulle handla. Fick sms om besök, skönt, då jag ändå mådde illa av hunger. Försökte hälla i mig en fanta och cola för att få upp sockernivån så man kunde köra till ICA iallafall. Det slapp jag nu. De blev köttbullar och makaroner. Kan de bli bättre när hungern tränger sig på....
.
Nu har det badats och lagts dotter. Jag försöker varva ner med tv och lägga in tradera annonser. Imorgon, imorgon är en ny dag med tvätt, städning och kontraktskrivning. Det kan ju bli intresasant. Ska nog fika med bilhandlaren oxå. ;)
.
.
-------------Ernst, Ernst är kärlek. Det är så mkt kärlek att man vill nita karln--------------

Stort plus med leklåda...Skokloster bild 6

Stort jätte plus till Svenska kyrkans cafe i sjövillan som hade en leklåda. Uppskattdes stort.

Ett djur kom o sa hej även idag. Skokloster bild 5

Dock var inte denna ekorre lika närgången som gårdagens änder. Lika bra det kanske

En vyy skokloster bild 4

Tut tut tut, sa båten och tuffa iväg. VI tog inte båten hit, men man kan och de kan ju vara trevligt om man vill variera sig. Cykla är väl möjligt det med, fast det kommer jag aldrig göra :P

Lunch Skokloster bild 3

Plus till den hjälpsamma personalen som bar ut maten, annars skulle man gått själv och hämtat o så. Något meckigt med stentrappor, barn och bära mat. Kombon på det är inte helt lätt.

Försvarsmuren.. Skokloster bild 2

En av mälarens försvarslinjer då det begav sig, nu skulle den väl inte ens fungera som automatiskt bowlingsklot kastare

Skokloster bild 1

Hösten är på sakta fram marsch, eller så ska bladen helt enkelt vara röda. Vad vet ja, blommor är inte riktigt min grej ;)

Sigtuna kort o gott

Även om molnen hade tornat upp sig, så spelade det ingen roll. Dottern var på glatt humör över att få åka bil. Vilken hon får göra varje dag. Som bilderna nedan har beskrivit så styrde vi kosan mot Sigtuna. Kändes som en bra dag, en fin dag att besöka denna gamla vikingastad vid mälararens strand.
.
Det var mulet, men det var varmt. Så det kändes skönt, skönt att vandra längs de smala gatorna, titta på de klassiska husen, se båtarna, alla andra barnfamiljer och hundflanörer denna onsdags eftermiddag. Jag ska fatta mig kort idag. Spänningen i dagen idag är kanske lika som för dig..obefintlig. Vi åt, vi fikade, vi blev attackerade av fåglar, vi flydde hem till Uppsala igen!
.
Dottern sover nu, det är fotboll, Sverige gjorde just mål. Det är underbart! Jag sitter och dagdrömmer, filosoferar och funderar på att skriva en dikt. Och undrar varför solen skulle behöva lysa nu, när man ändå är inne.
.
-------Älska känns som en djupare innebörd än att vara kär-------------------

Sigtuna bild 6

Som en skolfröken försöker dottern rätta in änderna i ledet.

Sigtuna bild 5

Här kommer feting minusen. Delvis stod det 60kr för barnportionen, men tydligen 70kr på notan. Sen det jag har ringat in är 20kr för KRANVATTEN till dottern i hennes mugg, kanske 1,5dl vatten. Skön profit för dom på de. FETT MINUS! Har betalat förut för vatten, men om man säger så här, där gick inte huvudrätterna på under 400kr och vattnet gick på 10kr... Aja, så går det när man betalar o bara går iväg.

Sigtuna bild 4

Varför tar han med en bild på en ful halv uppäten pizza? E han go elr? Jepp, ville påvisa något väldigt ovanligt. Inte att jag äter pizza, men att de hade röd paprika på pizzan. Plus för det, fast det väger inte upp nästa bild...notan

Sigtuna bild 3

Även änderna trodde det var fikastund för dom. Något närgångna sådana. Tillslut var man omringad av kanske 10 änder. Funderade för mig själv, vad hände med lugnet och friden?

Sigtuna bild 2

Fikastund längs strandpromenaden i Sigtuna.

Sigtuna bild 1

Med en sådan här vy från en parkbänk, uppenbarade sig känslan av att man kunde dö nöjd nu, om åskan skulle falla ner i huvudet eller något annat dyl.

Låt oss stressa...

Finns det större njutning än att vakna till solens strålar som smeker ens kropp. Kanske om gräsklipparen utanför kunde hålla käft iförsig. Morgonbestyren äro avklarade. Dottern ligger och rullar runt med en filt på golvet som en hundvalp. Borde försöka klä på henne. Göra henne redo för dagens strapatser. Vi ska kolla på en mindre barnvagn har jag bestämt, inhandla diverse tråkiga, sånna där saker man måste ha hemma och lämna en film. Då är det kanon att molnen har börjat torna upp sig i öst.
.
-------Ryssen kommer och jag är redo-------------

Berika min dag..gör en utflykt eller flera.

Ibland går saker och ting inte enligt planerna. Om det fanns någon, en tanke hade dock väckts. Sova i Söderhamn för att sedan bege sig ytterliggare norrut nästa dag. Vi packade och packade och fyllde bilen. Men tiden gick i astronomisk fart. När vi väl hade taxat ut ur parkeringen hade klockan redan blivit halv 3. Vi skulle varit i Sala för att äta lunch vid 1300 elr senast 14.00. Runt klockan 1600 hade vi vandrat runt och letat efter Kaj, en polis som är cool, en fadersgestalt. Men han hittades inte, inte någon annan polis hlr för den delen. Gick förbi Nordea, jobba här kanske? Verkar finnas lägenheter så det skvätter om det. Anledningar till att lediga lägenheter verkar skölja över stället orkar jag inte skriva, den listan blir för lång ;)
.
Moln hade börjat tornat upp sig, efter några sms från en några mil söderöver, så gick blixten varm där. Det hade börjat blåsa, förmodligen kuling i topparna. Det var dags att bege sig. Jag gjorde valet att återvända, tydligen till spöregn o snålblåst. Jag skule ha valt att åka mot norr.
.
Dottern har badat, dottern har skrikit efter en person hela dagen, dottern e lagd men hon sover inte än och hör ja henne ropa igen efter den personen åker jag dit, dumpar dottern och åker vidare i solnedgången. För det är sol nu, regnet har dragit förbi, ett lugn har infunnit sig. Inte ens fåglarna hörs. Jag njuter, det kunde varit ännu bättre, men definitivt ännu sämre.
.
-------Jag låter det brinna nu, ingen ide att kämpa emot---------

Hem, kära hem

Glädjen var totalt när man insåg att man åter igen var tillbaka i kommunen. Den glädjen var inte långvarig, då man insåg att man inte åkte från störtregnet, utan till den.

Äntligen mat...

Med stadig blick och en kraftfull beslutsamhet greppar dottern sina bestick, för att inse att de var kört att använda size xl bestick för henne

Statt i Sala

I väntans tider kan livet kännas bra fängslande innan maten kommer.

En typisk Sala vy tkr ja

I episk harmoni möter det gamla det nya, som en påvisning vad tidens tand har gjort med historien

Barnasång (skrik) i mina öron

Med ett ryck vaknade jag upp. Klockan stod på halv 8 eller 8. Tiden spelade mindre roll, barnet var vaket. Som så många gånger förr, så fyrande hon av ett leende när man klev in. Som för att säga, är du här nu slöfock, ja har sjungit i minste en halvtimme. Om barn nu hade haft ett uns av tidsbegrepp. Upp ur sängen, på med tvn och förbereda 2 ackor (mackor) och jag in i duschen.
.
Strax efter 10 hade vi hunnit anlända till donken. Jag behlvde frukost och framförallt kaffe. I luckan stod en större version av mig själv och påvisade att frukosten är slut vid 10. Men de fanns lite kvar. Fick bli en Mcmuffin med ägg o bacon, kaffe och äppeljouice. Joicen, från Tropicana, hade blivit omsorgsfullt pressad. Så omsorgsfullt att den smakade flytande äppelmos. Jag gav den med varm hand till min dotter istället, som kände för att rata den hon med. Övrig frukost intogs på Ulva kvarn, delvis för att få se lite nya marker och för att dottern ska kunna springa runt lite. Vi gillar Ulva Kvarn, jag o min dotter....
.
Men jag har fortfarande ett sug att vilja se nya platser. Väl i lägenheten har vi påbörjat en packning som skall ta oss, någonstans, men bort. Jag hoppas evinnerligt att dottern håller sig lugn på våra utfärder. Vi styr vår kosa mot Sala, sen får vi se...
.
.
----Jag har bara räkfrossa i huvet, men allt jag känner är frossan------

Det är hela världen...mån e snart till ända

Direkt när man klev ut från lägenheten på eftermiddagen så kom det en stickande lukt av tändvätska. Men ingen rök syntes, inte ens en eld. Bara denna lukt av att snart skulle området stå i lågor. Jag tog min dotter och flydde. Jag spände fast mitt barn i baksätet satte mig och vred om tändingen. I ett moln av damm gasade vi mot ingenstans, vi skulle bara bort. Efter att ha åkt omkring bestämde jag att vi skulle ta vår tillflykt till IKEA. Det var dax för utfodring. Dotterns mor undrade om vi var på utflykt och att dottern önskades på fre förmiddag. Jag svarade ja på både. Onödigt att säga att vi var på flykt från en eld som inte fanns.
.
Det var vilt på ikea, kön var milsvidd, men jag stod där med dottern i hand och matvagn och försökte härda ut. Plötsligt slet sig dottern och försökte göra ett utbrytningsförsökt. Men hon sprang åt fel håll, hon sprang från matkön. Inte står jag här i en kvart för att sen inte få någon mat, tänkte jag. Så jag slängde min väska, skrek till dom bakom att hålla min plats. Hoppade över avspärrningarna som gör att man ska gå som i en labyrint innan man får mat. Fångade min dotter och kutade tillbaka. VI fick tillslut beställa, vi fick sätta oss och äta. Dock kunde jag glömma kaffe, det var dags att gå då ansåg min dotter. Man har att välja på att antingen dricka sitt kaffe och ha en skrikade unge och blängande besökare, eller skita i det. Samma princip gällande att gå förbi barn delen. Antingen lyckas man lura bort gosedjuret barnet vill ha, eller så köper man det för att inte resten av vistelsen ska bli ett mindre helvete. En annan iaktagelse är att det fanns inte en enda ensam föräldrer där med sitt barn. Bara en tanke som som väktes. Hm....
.
Under vistelsen hade jag tid att kolla på aftonbladet, ONOFF har gått i konkurs och det fanns 350kommentarer till det. Herregud att man orkar komentera en sådan sak?! Elr? Själv tänkte ja mer praktiskt och åkte förbi istället för att se om de hade påbörjat en konkurs rea. Inte så troligt, men iallafall. Jag köper gärna en 40tums Sony för 1000spänn ;)
.
Sitter och kollar på lotta på liseberg nu, dottern ligger i sin säng och solen verkar sakta gå ner i väst. Bilen står parkerad. Popcorn och Cola är redo inför Falk på 4an 21.30. Kvällen verkar bli fin och jag drömmer mig iväg på ett hav av funderingar och önskningar om livets innebörd. Förmodligen kommer det brinna innan kvällen är slut.
.
-----------Imorgon är en annan dag, själv längtar jag alltid till dagen efter det------------
Direkt när man klev ut från lägenheten på eftermiddagen så kom det en stickande lukt av tändvätska. Men ingen rök syntes, inte ens en eld. Bara denna lukt av att snart skulle området stå i lågor. Jag tog min dotter och flydde. Jag spände fast mitt barn i baksätet satte mig och vred om tändingen. I ett moln av damm gasade vi mot ingenstans, vi skulle bara bort. Efter att ha åkt omkring bestämde jag att vi skulle ta vår tillflykt till IKEA. Det var dax för utfodring. Dotterns mor undrade om vi var på utflykt och att dottern önskades på fre förmiddag. Jag svarade ja på både. Onödigt att säga att vi var på flykt från en eld som inte fanns.
.
Det var vilt på ikea, kön var milsvidd, men jag stod där med dottern i hand och matvagn och försökte härda ut. Plötsligt slet sig dottern och försökte göra ett utbrytningsförsökt. Men hon sprang åt fel håll, hon sprang från matkön. Inte står jag här i en kvart för att sen inte få någon mat, tänkte jag. Så jag slängde min väska, skrek till dom bakom att hålla min plats. Hoppade över avspärrningarna som gör att man ska gå som i en labyrint innan man får mat. Fångade min dotter och kutade tillbaka. VI fick tillslut beställa, vi fick sätta oss och äta. Dock kunde jag glömma kaffe, det var dags att gå då ansåg min dotter. Man har att välja på att antingen dricka sitt kaffe och ha en skrikade unge och blängande besökare, eller skita i det. Samma princip gällande att gå förbi barn delen. Antingen lyckas man lura bort gosedjuret barnet vill ha, eller så köper man det för att inte resten av vistelsen ska bli ett mindre helvete. En annan iaktagelse är att det fanns inte en enda ensam föräldrer där med sitt barn. Bara en tanke som som väktes. Hm....
.
Under vistelsen hade jag tid att kolla på aftonbladet, ONOFF har gått i konkurs och det fanns 350kommentarer till det. Herregud att man orkar komentera en sådan sak?! Elr? Själv tänkte ja mer praktiskt och åkte förbi istället för att se om de hade påbörjat en konkurs rea. Inte så troligt, men iallafall. Jag köper gärna en 40tums Sony för 1000spänn ;)
.
Sitter och kollar på lotta på liseberg nu, dottern ligger i sin säng och solen verkar sakta gå ner i väst. Bilen står parkerad. Popcorn och Cola är redo inför Falk på 4an 21.30. Kvällen verkar bli fin och jag drömmer mig iväg på ett hav av funderingar och önskningar om livets innebörd. Förmodligen kommer det brinna innan kvällen är slut.
.
.
.
-----------Imorgon är en annan dag, själv längtar jag alltid till dagen efter det------------

De ommålade fälgarna med nya navkapslar på

Jepp, så här blev d, synd bara att man inte kan få se hur de ser ut när bilen rullar... måste dessutom måla en gång till förmodar jag.

Mån... men de e ju inte hela världen

Dagen i tabell..
- 9.30 Upp
- 10.12 Slänger på navkapslar, och upptäcker att jag måste ha en domkraft för att måla det sista. Finlir är inte min melodi.
- 10.30 Vart på blåsenhus för första gången. Spännande ställe, svalt, stort och rymligt och så hade de en restaurang. Fast den va ju inte öppen, dessutom va de ganska dött. Hur som, ja skulle lämna en bok, va ju ganska lätt o svajpa streckkoden, ställa den i en bokhylla o sen gå ut. Sen att ja körde på cykelvägar för parkera i rena stressen behöver man ju inte prata högt om.
-11.01 Mot Åkersberga och hämta dottern. Fick reda på att det inte skulle bli något Dalarna nästa helg för exet och dottra. För de fick inte plats. Jobbigt att man styrde om i huvet va man skulle göra o så framåt...
-14.37 I Uppsala, dottern tittar på barnkanalen, ja ska blogga klart och sen vila lite.
.
.
Framledes, på fre skriver jag kontrakt på den tillfälliga lägenheten.  :)

En produktiv dag...kinda

Hej hopp,
.
För det första borde Biltemas kassörer gå en freaking charmkurs... har varit där flera dagar nu med olika kassörer. Mer bittra människor får man leta efter. Jösses.
.
Blev även tur till mekonmen och rusta. Hammarlack, navkapslar och penslar blidde det. Bild kommer imöra på det. Har stått nu på kvällen med ficklampa och målat fälgarna med röd hammarlack. Blir antingen succé eller en total katastrof. Jag hoppas på det förstnämnda, men risk finns att det blir det sistnämda. Inte så kul isåfall. Men blir nog snyggt med de svarta radical navkapslarna över....
.
By the way, har tjatat om smörgåstårta i flera veckor nu. Fick så äntligen det, men då tog de stop efter ett tag. Gott va de, men jävla va mäktig. Fast egentligen var man hungri, så de blidde att dra till Lutis och handla kött coh kroketter. De blidde mer najs! Under ätandet så såg de någon film, som jag som vanligt inte minns vad den heter, men som man kan stopppa i kategorien, teenagemovie goes adultmovie...typ. Skulle ha ätit Päronsplit som finns på paket från GB till efterätt. Men de glömdes bort o nu e den inte här. Suck! I övrigt så har det varit en skön söndag med....
.
Skönaste kommentaren idag, har du ens varit tillsammns med tjejer förut? ;) blubb blubb
.
--------Jag vill inte se reklam från om analklåda eller fotvårtor, snälla.........

Varför krånglar tekniken för....

-Det här med teknik, något mystiskt. Fick vit bakgrund i förra inlägget, bara för att jag kopierade texten o klistra in nytt. Knasigt.
.
-Mina appar har börjat jiddra. Orka reboota hela systemet.
.
-Sms krånglar när jag ska skriva, är i början som gamla datorer, man skriver men texten kommer 30 secunder efteråt.
.
-El systemet i bilen är ett skämt, bilen säger att det är 45C iutanför och strömmen försvinner till stereon när man stänger av bilen, så att minnet försvinner. Har någon en LEXIA avläsare och kan göra mjukvaruuppgradering. Skulle ju vara guld.
.
------Vart är världen påväg---------

En bra dag, en fin dag...

Forfarande lör; Efter att ha vaknat till ordentligt, så blev det att ta en vända med bilen. Som alltid. Körde en veva ner på stan, spelandes hög musik, i tron att jag har coolare bil än vad jag har. Åkte förbi vaksala torg och upptäckte att de var ju marknad/loppis. Det är inte lätt att ha sem, för man minns inte vilken dag det är, eller vad klockan är. Hur som, en ring blev det, och kantareller. Glömde fråga om de var svenska, men de borde de väl? Sälja polska kantareller o få det att det ser hemma plockat ut, låter knasigt. Men va vet jag.
.
Gjorde en lov mot Boländerna och biltema, de har ju mkt kul, idag en cykelhållare för bilar utan dragkrok. 499spänn gick den på. Galet. Där kunde de fläska på tycker ja. Sen en mini kompressor. Tillbehör e alltid kul, men resevdelar...nja... är ju gräns på om man ens köper från meca eller mekonomen i vissa fall.
.
Den underbara ringde, jag hade messat några gg innan. Jag brukar göra så, messa när jag kommer på något, annars glömmer man ju bara bort. Hur som, blockade upp henne och drog iväg. Visste inte vart, men nu var man påväg iallafall. Efter att ha passerat Alunda och några mil till fick man nog av den vägen. Tog av neråt nu, mot Norrtälje. Parkerade bredvid en likadan bil, men denva kvar när vi drog, så de visste ju inte att min va coolare än deras. Avnjöt en trevlig middag på Stället, heter så och sedan en liten promenad för att smälta maten. VI tog sedan bilen hem i solnedgången och lite film gluttande innan ögonlocken skulle gå igen. Minns inte vad filmen heter, men den va lite seg i början och Harrison Ford lät som han var med i antingen en skräckrulle elr porr rulle. Läskig var han iallafall!
.
Det är sön nu, ska väl gå upp, vädret på tvn säger åska o elände. Jag ska prova o montera ihop cykelhållaren. Kan ju gå hur som helst. Kanske skicka ett sms el två ;)
.
-------Idag är en bra dag-----------

Kvällen fast i fel ordning....

Så här konstig blir man, när man har åkt på landet. Blev nästan normal sen :)

Puh..nu känner man igen sig...


Ute på landet...tbx mot stan igen


På Stället..ja det heter så tydligen.

Kvällens specialare eller vad de sa att de var. Funka fint med kolgrillad biff o diverse. I bakgrunden skymtas en pizza med mycket parmaskinka. Gillas!

Förstörd...

Efter att ha varit vaken i 44 timmar så gick jag tillslut och la mig. Kände mig ganska trött om man säger så. Stängde fönstret och drog ner persienerna. Brukar aldrig göra det. STÄNGDE av MOBILERNA. Det har jag inte gjort sen 2001 frivilligt. Här skulle sovas.
.
Vaknade och undrade vad som hänt. Täcket låg på golvet, tvn var på. Trodde jag hade stängt av den. Men tydligen inte. Vad tusan. Plockade upp datorn och började surra runt, vad har hänt i världen.... Inte ett skit som vanligt. Så jag la datorn bredvid mig och somnade om.
.
Ska nog morna mig lite nu, ta en dusch och sen se vad vädret tycker man kan göra. Ganska spännade när persiennerna är nere, man vet inte vad som väntar. Ungefär som kinder ägg. Och tvn är fortfarande på, diskusion om bloggar, twitter och dyl under almedals veckan. Gudrun, hon e en skön tant hon.
.
----Hej hej, för nu e ja hungrig-------

Äntligen...

funkar dom inte som reklam på bilen eftersom dom är magnetiska så kan man väl använda dom som bordsunderlägg ;)

Har överlevt dagen, på något lustigt sett...

Ja kära värld, natten spenderades med att kolla vilka fel som fanns för den bil modell som jag har. Vid 5-6 snåret kollade jag på klockan, skulle ha sovit för bra många timmar sen. Skulle gå upp klockan 7 och städa och tvätta. Gick sålunda upp vid 6,30 och duschade. När jag väl kommer ner till tvättstugan så var alla maskiner upptagna förutom 2. Perfekt, eftersom jag använder 2 maskiner. En för färgad och en för vittvätt. Men att maskinerna skulle vara så upptagna vid 7.10. Tydligen väldigt vakna studenter.
.
Åkte till netonet med den underbara och klämde på mobiler o så. Man blir så sugen att vilja köpa en ny. Fast för min del brev det inget köp. Istället köpte ja mig ett armband eller vad det ska kallas när de e till män. Hur som helst var det i Gränby Centrum på H&M.
.
Käkade lunch på Villa Romana med gamla arbetskollegor, va både spicy och gott! Trevligt trevligt. Efteråt så åkte jag till bilhandlaren och fika och snackade en del. Blev sen klippning hos Hair & Face.
.
Ska nog skicka över vinterdäcken till farsans dörr, men nu måste ja vila lite, känner att ögonlocken spänner fint!

För en kostnad av 250kr så var det detta man fick.. stylisch?

Efter en halv jäktig dag så pustade man ut hos frisören. Somnade ett flertal gånger....

Ledigheten fortsätter, men de e mkt nu.

Det är ganska jobbigt att vara ledig. Man ska liksom hinna med allt de där som man vill hinna med. Det ska ringas, fixas o trixas. Fast lite utflykter hinner man ju med oxå :) Var i Norrtälje idag med dottern och åt lunch, det var mysigt. I övrigt så ter sig väl dagarna som de brukar tkr jag. Fick reda på lite lustig information om diverse saker. Fast de tänker ja inte berätta om här. Hehe. Kan väl säga så här... jag bara ler o funderar vad som händer igentligen. Besökte farsan en snabbis, han hade inte sett bilen tydligen så de blidde att han fick kolla på den o sen chatta om diverse. Fick en peng. Alltid trevligt med peng. Måste ringa min farmor...
.
Imorgon är de en sån där städa, tvätta o fixa dag. Men eftersom ja jobbar så himla fort så har man nog större delen av dagen kvar att virra på :P
.
Nu är det dags att betala skatten på nya bilen. Roligt roligt, el lite är det eftersom det handlar om något kul. :) O så var det där om farmor oxå...
.
Tjipp Tjipp

Solskydd från solarplexius

Kanon, efter ett jävla pill så var solskydden på plats. Synd att man inte fick grejerna förän till kvällen. Var väldigt varmt, kvavt och soligt ute idag annars. Vilket gjorde att solskydden hade kunnat vara på sin plats redan idag.

Hej, Goddag, gokväll, gonatt...annars är det bra!

Blev lite shoping idag oxå. Var inne på netonet med dotter. Lyckades vara där vid öppningen. Fast det har kanske att göra med att hon skulle vakna vid 7.30. DÅ var ju hela dagen kvar! O dessutom så var det ju sol. Trevligt. Netonet måste vara det mest oinspirerande ställe som har skapats. Ändå hade de två fika ställen ala Ullared. VI testade ett av dom. Gick ju fint...men som sagt oinspirerande. Betalade lilla kabeln av en kassörska...ung med rolig dialekt. Fräkning va hon oxå på ett hörn. Lite sådär offtopic.
.
Dagen gick vidare med besök hos bilhandlaren och diverse andra ställen. Ringde från bilverkstaden. 10 Aug kl 7 kan jag få den nya nyckeln inkodad... my god... semester iförsig. Men iallafall!
.
Har ätit och nu sover dottra. Jag sitter här o typ myser ;)
.
----I morgon är en annan dag----

Lite av dagen i bilder...

här vid lunchen, som intogs på Golden China.

Diverse meckande för att installera sina nya Sony Stereo.

Inköp på elgiganten, som faktiskt var billigare i butiken än på nätet. Galet, galet trevligt. Brukar ju vara tvärtom annars :)

I stadsparken fanns det djur

bland annat denna kanin. Men även smågrisar, får, getter o hönor. Fast dottern gillade mera att springa och jaga helt vanliga kajor. Ta henne till bondgård el 4H känns helt plötsligt väldigt onödigt.

Pizza Buffe som avslutning på dagen!


En stor fet hyllning - eller vad skulle jag göra...

...om inte den underbara fanns. Bättre finns inte för min dotter och mig. Finns ju en anledning varför jag kallar henne för det. :) Hon är sjukt ovärderlig på alla sett. Den hjälp hon ger mig, den glädje jag känner, den glädje min dotter känner när vi träffar den undrbara....Ingen ide att stampla upp... för varken ord eller text räcker till, så jag säger kort.
.
Tack för vad gör, Tack för vad du säger, Tack för att du finns! :)

En mulen dag, en shoping dag!

Höll på att få min dotter överkörd idag, tur att någon ropa till då. Höll på att skicka ett sms, när någon galning kom dånande. Tur att det inte hände något. Hade varit och beställt diverse grejer till den nya bilen.
.
Dagen var fylld av spendera pengar. Var hos Bilomatic för att höra mig för vad olika saker skulle kosta. Blev att jag kommer använda buntband till underredet ;) Men en ny nyckel blev det, som kommer kosta 1628 när det är klart. Kan även säga att dimljus ska man inte eftersätta in. Kostar nog mer än det smakar :P Övriga ting kommer beställas via nätet. www.solarplexius.se kan jag rekomendera. www.skruvat.se är ett annat trevligt ställe.
.
Lunch blev på ikea, fast inte i restaurangen utan i stället utanför kassorna. Något mindre människor och kö, vilket är väldigt bättre när man har en otålig dotter.
.
Har nu varit på kvantum med dotter och den underbara. Det blir typ grekisk afton...eller vi kan ju kalla det för det..som den underbara har börjat tilllaga. Dottern sprider ut lite mer av sina saker då barnkanalen inte var någon hit tydligen.
.
....Korv är inte korv om den inte är stoppad!...

Nyhämtad - el varför går man upp för vissa dagar?

Började morgonen med att kolla igenom annonser och delar till den nya bilen jag skulle hämta om ett par timmar. Den underbara hämtade mig så jag slapp gå dit. :)Dock hände det olika saker som gjorde att vi båda satt i telefon sen. Bara älskar telefonköö. I mitt fall var det att det fanns inte en chans på jorden att kunna göra en försäkring via mitt försäkringsbolag på en söndag. Kändes sådär. Blev snabbtecknat via LF.... Dagen kunde ha börjat bättre och dessutom va de mulet och jävligt........Vi, den underbara o ja, åkte o käka sen. mmm, kebabtallrik, gick till ett ställe man inte varit på sen år och dar tillbaka. Var nog när jag jobbade på ICA, so back in the days... gosh! Mariannes Grill var det iallafall..galet mkt människor. Skjutsade tillbaka den underbara då hon skulle jobba, själv dånade man ner till exet för att hämta dottern.......... Halvvägs så upptäcker man ett himla ljud, så väl i Åkersberga så var jag tvungen att lyfta upp bilen på OK för fixa till underredet till motorn. Börjar bra med nya bilen. Har även upptäckt att den är ganska trång bak, med barnstol. Blir att tänka till inför längre resor............ Nu har man ätit och lagt barn. Tittar på tv, kollar runt inför morgondagens shoping runda och längtar efter...........

Chill Chill...o Grill!

Efter en långdag hos bilhandlaren, köpt bil och sålt en bil, så kunde man äntligen relaxa lite. Den underbara plocka upp mig, hade ju ingen bil liksom. Virra lite på kvantum, för en skön grillstund. Blev även ett stop på statoil, de hade ingen grillkol på kvantum. Keff! Färska underbara hamburare, o diverse inmbundigades i en halvstorm. . Rullade sedan till den underbaras place för lite filmtime. 4år till och The other woman. Första var en sjukt skön rulle, den andra bra, lite djup och jobbig. Se dom! Fast de säger ja ju jämt, kan ju vara för att val av filmer är tokigt bra ;) . Imorgon hämtar jag bilen! . Godnatt Godnatt, för om några timmar är den en strålande dag! Med ev ösregn, åska och så. Tjohoo

Bilaan har flyttat till Gimo

Det tog 2 dagar, men nu är bilaan såld! Gick till en volvomänniska. Kändes som bilen kommer till ett bra hem. Hej då bilaan. Hej Citroen C3. Billiggare, kanske inte bättre, men billigare. :) Billigt är bra. Kommer en bild när jag har hämtat ut den imorgon på vidundret.
.
Speed is not the limit, other cars are ;)

Skön fredag...spännande lör

Jo men visst. Pizza till lunch på Kens Pizza ute i Boländerna. Sen dåna in till byn och kolla på Transformers. Trodde först att jag skulle få hela salongen för mig själv, men de kom 4 muppar till. Dåligt! Aja, gratis e ju gott så.
.
Åkte sen till OK för att tvätta bilen, blev lite svårt då det inte fanns någon. Samtidigt ringde en jeppe från Gävle o ville kolla på bilen. Kommer med tåget imorgon. Nervöst och spännande på samma gång. Kanske försvinner den imorgon, vad vet jag. Har själv kollat in en Citroen C3 från -03. Verkar ju typ bra. Den underbara säger att ja e kräsen... pff.. jobbigt att hon iför sig har rätt. Man vill ju åka ståndsmässigt :P
.
Käka kebab till middag, inte bra med där junkfoodandet, men va gör man. Träffa den underbara och kolla på filmer. Någon galen expriment rulle och Psalm 21. Båda va faktiskt bra. Dock känner ja mig iaktagen nu...inte bra för mig o kolla på sånna rullar igentligen. :P
.
Tänk va man kan komprimera en eftermiddag till några meningar...måste ladda inför morgondagen. De lär komma en uppdatering hur de gick. Till dess...
.
Fridens Liljor (måste sluta skriva så, låter ju fan inte coolt någonstans)

Uttryckning..lika spännande varje gång

Lite action på eftermiddagen, hann nästan ifatt den efter att polisen hade försökt pressa sig fram :P

Fredag...so far chill

O så kommer det nog att förbli. Lyssnar på min husgud 30STM, bättre grupp finns inte! Lyssna på dom, for fuck sake! Har lagt lite sköna skambud på bilar. BLir spännande och se om någon hör av sig. haha! Ska iväg till olika bostadställen och kolla varför ja inte får någon lägenhet. Hallå, de e väl bara ja som behöver en bostad i den här byn :P Blir även bio i eftermiddag, Transformers 3. Fast inte i 3D, känns ganska overkill med 3D, plus att man har tröttnat på att ha de där glasögonen på sig. Det sägs att de e lunch nu...finns det något mer ångestframkallande än vad man ska äta. Blir att gå ut o klia sig i huvet!
.
Aight!

Who hoo

det e ju alltid trevligt att vinna på lotto o allt vad det var. Fast egentligen gick jag back med någon 10. Firade med att köpa ett paket blöjor, euroshopper ost och rostbröd version skitbillig. Det smakade därefter oxå. Må ja aldrig bli student. Fast nu höjdes beloppet till 9400, det är ju najs. Då behöver man ju bara jobba ihop typ 6000 efter skatt i månaden. O de går väl o göra på typ en helg på ICA eller nåt.
Aja vi hörs imöra
Fridens liljor som nån mupp sa

RSS 2.0