Dagen i plus

Dagen i plus Smöra för kollegorna genom att köpa kanelbullar till mötet ++++ en tyckte inte om kanelbullar. . Äta lunch på en kines ++ riset va ok, men vafan va resten av sörjan för...smörja. . Jobba +++ är laddad, är redo men finns alltid mer att hämta. ;-) . Vara i Uppsala++++ ett litet besök, igen, så skönt. . Äta och fika med vän. +++++ Alltid mysigt, alltid trevligt med henne. :-) . Köra hem +++++ köra är kul, race mot fyra andra var ännu roligare. . . ----Lev som en galning, du kanske vaknar upp som munk i nästa liv----


Funderar

Ligger o funderar medans duschen skvalar. Är nu inne på min andra arbetsvecka. Går ganska bra tycker jag. Möttes dock av intranätet som sa att de var dags att göra sig beredd på personalnedskärning. 2000 pers ska bort inom koncernen under 2011/2012. Får se va det innebär. Inte första gången och förmodligen inte sista heller. Känns ändå lite olustigt, speciellt när man vet att det går bra nu. Vinsten för senaste kvartalet var ju inte direkt dåligt. Men de kunde vara värre, man kunde ha jobbat för Saab el någon av underleverantörerna... Då kan man prata ångest.... Lämnade Lägenheten i söndags. Och i väntan på nästa lägenhet i Uppsala bor jag en sväng i hos mitt ex. Får se hur det går, än så länge ganska smärtfritt. Men ändå, känns lite lattjo o så med allt vad det innebär... . . -----Älska dom som betyder mest mer än du älskar dig själv------


En mor och en dotter... Inte min mor men v...

mms_img121733631 (MMS)

En mor och en dotter... Inte min mor men väl min dotter...


På kanalens dag... Både plus o minus på at...

mms_img556768424 (MMS)

På kanalens dag... Både plus o minus på att ha för lite reda pengar med sig ;-)


De var några dagar sen..

men det har varit hektiskt. Samtidigt som jag börja jobba för första gg på 8-10veckor så har man försökt städa ur den lägenhet jag har bott i under sommaren och även packat ihop. Men nu är det klart, nu är jag redo. Det är skrubbat, det är städat. Väskor och flyttlådar är packade. Snart är det dags att säga hej på ett tag och flytta neråt en liten sväng.
.
Att börja jobba var roligt, men guu så förtappad, förvirrad och förslappad man blir. Det är helt galet. Hade glömt bort ungefär hälften av hur saker och ting fungerade. Koder och lösenord. Rutiner och system. Men det är väl ganska naturligt o de måste väl betyda att jag är utvilad nu el nåt :)
.
.
-----Varje ny dag, är som hej till livet------

Fredag, lördag, söndag...jobb för första gången på 10veckor...

Och jag börjar bli lite nervös. Eller nervös är väl fel ordval. Mera, hur tar man sig in i byggnaden, hur loggar jag in på datorn och hur tusan fungerar kopiatorn? Typ sånna saker...
.
För att skingra mina tankar mot sånt har jag börjat packa ihop mina saker från den lägenhet jag har. I slutet av nästa vecka så är det nog färdig bott där. Då väntas 3 veckor av väntan i Åkersberga. Mitt ex hade vänligheten att ställa upp med sovplats under denna tid. Får se hur det går, men kan ju vara kul att vara lite närmare dottern. Vi kommer ju annars bo närmare 10 mil ifrån varandra.
.
Har i övrigt ätit en utsökt skomakarlåda med gamla kollegor från Uppsala på Villa Romana. Till middag gjordes det en utsökt grillning av fisk i folie med diverse gött i. Måste bli lite nyttigare av mig, känns det som.
.
Imorgon då blir det att vara hos dotterns farfar o hälsa på...
.
.
-----Om varje dag är likadan, vad ser man ifram emot då?-------

Nu ger ja plus som Alex!

Gå upp i tid ++++
.
Taxi ner på stan ++ bara för att chaffisen va sur
.
Shopa lite på stan +++ det börja ju fan tok regna o sen blev de varmt helt plötsligt.
.
Äta lunch på magnusson med, ja ni vet ++++ servitriserna va snygga, maten god och sällskapet trevligt. Satt dessutom vid fönstret. Priserna va helt okej.
.
Åka buss till tåget. + den kom i tid, men de va varmt.
.
Åka tåg+++ va helt okej, eluttag och luftkondotionerat. Men höll på att kliva på fel tåg.
.
Åka buss i sthlm+ varmt, hackigt körning o trångt. allmänt otrevligt.
.
Middag med mor och hennes man på gondolen +++++ Mkt bra mat och dricka med en viddunderlig utsikt. Gratis för min del dessutom.
.
Åka tåg tillbaka ++ något varmt och man fick åka baklänges. Dock räddades situationen av att det fanns eluttag.
.
Åka buss hem - Visste inte vart den gick, när den gick eller åt vilket håll. Varmt, bullrigt och otrevligt.
.
.
----Hur mkt är god mat värd?-------

Stress inför stressen :P

Vaknade ovanpå täcket klockan 10. Frös som fanken. Men orkade inte lyfta på rumpan o dra täcket över mig. Skulle ändå snart gå upp. 10.12 ringer min chef o undrar hur det var här då. Skulle meddela att det var 8.30 sharp som gällde på måndag och att jag skulle befinna mig i eskilstuna på tisdagen. Herregud. Kan man börja veckan på det sättet. Efter 8 eller 10 veckors ledighet. I skolan då brukade man köra mjuk start en månad eller två. För att sen varva ner, det skulle ju trots allt bli lov snart.
.
In i duschen, snabbt ringa en taxi och ner på stan. Skulle fixa inlägg eller gipsavgutningar för inlägg. Gick på 20 min. Kändes jobbigt att man hade stressat för 20 min från att man går in till att man står utanför igen. Sen blev det den långa vandringen till bilen. Satt o vilade ut en stund för att sen fixa schebab till mig o den underbara. Blev en promenad längs ån på de. Trevligt! o sen kaffe kaffe kaffe o någon lattjo kaka, va den nu hette som inhandlades på Gallerian i el stockholmo dagen innan.
.
I övrigt har man mest försökt fokusera o göra sig beredd inför måndag. Packa inför flytten och så. Försökte i ett svagt ögonblick sätta mig ner o plugga. Hade glömt lösenordet...vilken osis.
.
Nu ska det bli film eller om det blir senare. Är mycket nu...
.
.
-----Stress, nåt trams man själv lyckas skapa---------

Ligger lite efter med bokföring om man säg...

mms_img-16454739 (MMS)

Ligger lite efter med bokföring om man säger så... Elr som min chef sa idag i telefon, de e dags att ladda nu inför måndag. 8.30sharp! Mmm, visst svarade jag med rosslig hals o stirrig nyvaken blick. Lätt efter 8veckors ledighet...


Bäst o smida...

medans man e något full eller nåt. Har upptäckt att jag fasiken inte tål mkt nuförtiden. Min svenska el stavning kan bli helt åt skogen just nu. Men bättre o skriva medans man minns. Hur som...
.
Var i stan idag med den underbara. blev äta, byta ställe äta, kolla affärer äta. Åka hem. Tanken var att shoppa i butiker och kolla in nya DIF affären och div. Blev att kolla i butiker inkl dif butkien. Så tomhänt och ända lite fattigare pga av mat och fika så blev det ändå lite mindre på kontot.
.
Avslutade dagen med att dricka vin och käka räkor o kräftor med den underbara. Det var ganska trevligt. Kommer ev bilder på det senare.. Beror på om jag orkar.
.
Kan nog inte skriva så mkt mer, för det va ta mig tusan en anstränging utan att skriva kolosoalt oanväöndbart.
.
.
Hej hej hej :P

Morgonstress, kö och dagislämning

Herregud så skulle man gå upp igen då, tidigt, satte klockan på 6.15, 6.30 och 7.00. Man är ju så rädd att man ska försova sig. Tyvärr kan det ju bli fel så att man tänker för mkt på det och inte somnar alls. Något dyl hände mig själv klart. Sov mellan 1.00-2.15 sen från 4.00-6.00. Sen var det bara o börja morna sig så att säga. Satt klar o redo i bilen 7.05 Nu skulle här dånas ner till Åkersberga o lämna dotter på dagis. Och då, direkt när man kommit ut ur stan så blir det kööö. Från gnista rodellen som den heter och fram till Knivsta så kryper man fram. Självklart så känns det då som om tiden flyger istället.
.
Helt plötsligt så släpper det, jag dånar gasar till max.. bilens max fart är ju ändå inte sådär jätte hög med endast 75HK. Kommer fram ca 8.30. Där åts det frukost o diverse. Packar ihop dotterns grejer o fipplar runt lite. Sen blir det att man packar in dotter, vagn o grejer och så...mot dagis. Det får fan heta dagis nu, allt annat låter ju bara tramsigt. Kommer dit kl. 9 klär av dotter hennes skor och så. Instruerar dagisfröknarna det som jag själv hade blivit instruerad av dotterns moder att jag skulle säga. Känner mig stolt att jag kom ihåg att säga allt. Var som en handlingslista..alltid något man glömmer. Men inte nu inte. Tänkte sen att jag skulle vara där lite grann och kolla att det går bra. MEN ICKE! Det var bara för mig att vinka och sen gå. Kändes lite snopet. Men det ordnar sig nog... får kolla sen. Blir moster som ska hämta.
.
Själv åkte jag fort tbx mot norr. Eller fram till upplandsväsby susade jag fram. Sen kom jag bakom en ceviliare och kunde bara halvsusa. Men upptäckte sedan att han kunde gasa på rätt bra ändå.  har slängt in en tvätt och ska sen prova ut några inlägg senare. Är man plattfot så är man. Ikväll skall jag kolla in den lägenheten jag skrev kontrakt på tidigare. Det blir spännande och se hur stort rum min dotter får när hon är hos mig.

Gårdagen bjöd... o dagen bjuder på...

på allahanda skoj. Först lite kalas för dottra. Med lek o kakor o presenter. Hann inte kolla in riktigt va hon fick men de va säkert massa roliga saker. Brukar ju vara så när man e liten o fyller år. Sen en spontan kräftskiva. De va fint d. Alltmänt trevligt. Skulle ha tvättat innan men tvättstugan var stängd, tur det. Blev stressad ändå i villevallan. Åkte ner till till förrådet o försökte fylla det lite till. Nu är det mer fullt än vad som är bra för grejerna som ligger där. Sen köpa ett litet paket. Där fick man ju mindre panik över vad som fanns. För mkt val att göra. Har lite svårt när man får för mkt att välja på. Avslutade dagen med att kolla på raggar bilar o diverse annat. Hade tydligen varit American Car show el nåt i Uppsala.
.
Det är sön, har lite ångest, sådär i allmänhet. Är något seg av mig. Hade förhoppning att kunna tvätta idag eftersom det inte gick igår. MEn det ville stöka till sig ändå. Så ja sitter o redigerar bilder från när jag tömde minneskortet senaste. Det var tydligen när jag var på västkusten.. jösses.
.
Nu ska jag till ÖB o fixa lite.
.
.
----------Vi hörs, vi ses - alltid lika trevligt o höra----------

Å så här såg de ut efteråt


Jaha, så fick man styra upp igen... Men br...

mms_img-16282857 (MMS)

Jaha, så fick man styra upp igen... Men bra blir de tkr ja


Så här kan de oxå bli, mellantinget mellan...

mms_img635676808 (MMS)

Så här kan de oxå bli, mellantinget mellan att äta ute/hämtmat o laga själv... Blev en miss dock. Min mat med gaffeln smakade skit.. Tur att dottern är så broderlig ;-)


Regn, så in i bomben

Det var inte en liten vatten mängd.. de kom sådana mängder att halva E18 var vatten fylld. Gick inte att köra i omkörningsfilen... kändes lite galet.
.
Dotter fick Bilar Duplo av Farmor, de tyckte hon var väldigt kul. Farmor fick österlen grejer från Kiviksmusteri. De e så de blir när snart fyller 2 resp 60. Undra vad jag får när jag fyller 60? en ferrari kanske.. såg en idag. Den var svart, den var fin... tror jag vill ha den. Fick nöja mig med att fota den. Tur att inte ägaren kom, då hade man säkert tvingats betala.
.
Var även en sväng i åkersberga. Dotterns mor stod o baka, massor med bakning. Skulle va till något jippo på kvällen. Jag blev matt. Jag gick o la mig o sov en stund. Hade armen över huvudet. Det var inget trevligt. Fick myror i armen. Dottern ville inte sova, hade nog myror i brallan. Bättre att ha dom i armen då.
.
Dagen flöt på annars i sakta mak. Även däcken... de ville gärna flyta ovanpå vattnet på vägen..Tur att man är så skillad förare. Även med manuell växel låda ;)
.
.
-----Imorgon är det tors, det drar ihop sig-------

Ibland, men bara ibland lyckas man vakna f...

mms_img100835928 (MMS)

Ibland, men bara ibland lyckas man vakna först! :-)


Snäll, kanske för snäll?

Finns det saker
saker som du ångrar
Är det tillfällen
du önskar aldrig skulle ha skett
Är du i en sitution
du inte vet hur du hamnade i?
Är du för snäll
Är du jag?
.
Vet du vad du skulle vara
Vad du borde ha gjort
Men aldrig gjorde
För att någon sa
hur det skulle vara
Är du för snäll
Är du jag?
.
Med tiden
så ändras mycket
men återkommer igen
Hur mycket man än vill
att det ska återgå
så som det var
då.
Är du för snäll
Är du jag?

Sjung..sjung för fan

Istället för att prata sjung...kanske inte funkar i alla sammanhang men med min dotter fungerade det ypperligt. Har suttit sen innan middag fram till läggning nu och sjungit. Inte sånger under pratat i sång. Ganska kul. Väldigt skönt på något sett. Fast då ska man väl tycka om att sjunga oxå. tror jag.
.
Annars då? Jo men visst, satt o klurade på något jag skulle skriva men de glömde jag bort så jag får väl skriva om dagen, som vanligt då ;) Gjorde en tur till Norrtälje och hälsade på min chef, rekviderade ut nya rikskuponger och passa på att äta på Stället i Norrtälje. Det va trevligt. Mindre trevligt att gå tillbaka till bilen i ösregn, speciellt med en unge som inte ville sitta i vagnen. Vilket gjorde oss båda dygnsura. Men sen kom solen. Tadaa!
.
Det var nog typ hela dagen el mer gjorde vi ju, men de e så ointresant så jag nästan själv blir uttråkad.
.
.
-----Sjung dig glad, Sjung dig snygg-------

Är påväg till ingenting alls.... Lyssnar p...

mms_img-63806784 (MMS)

Är påväg till ingenting alls.... Lyssnar på Mauro Scocco till dom ensamma... Känns väldigt upplyftande... ironin haglar


En vis man sa...

att känna gör oss mänsliga. Om man inte känner kan man inte veta hur bra man kan må. Utan dalarna i avgrunden, kan du aldrig ta dig till toppen. Men ibland skulle det vara skönt att ingeting känna. Varken värme, kyla, kärlek, sorg, hat, ilska, samhörighet eller ångest. Gå runt i sin bubbla...i ett vaccum. Skulle vara skönt. Ibland. Kanske....
.
Platser, saker och händelser saker som gör att vi minns. Att vi känner..hjärnan är bra förunderlig. Eller är det själen?
.
.
---Att försvinna i en dröm, kan vara väldigt befriande-----

Planering...tydligen inte när det blir som force majure elr hur de nu stavas

Regn, kanon tänkte jag och ivrig skutta iväg mot tvättstugan. Känns liksom bättre att göra sådana saker när det regnar. Möttes av mörker och en låst dörr. Vred, ryckte och slet. Men likt förbaskat så var dörren ändå, stängd! Skit oxå, tänkte jag och försökte ringa akutnr. Vet inte det skulle gå som akut, men vadå. Hade jag haft slut på kläder hade det väl varit akut?! Men det verkar inte de tycka eftersom de inte behagade svara ens.
.
Förbannad tog jag bilen till Jula och köpte flyttkartonger. Har börjat förbereda utflyttningen från denna lägenhet. Iförsig flera veckor kvar, men det är inget kul att stressa. Så man glömmer grejer.
.
Nu ska jag ta mig en baguettebit, titta på en film och känna mig lite förbannad.
.
.
--------Håll dig lugn, du kan ändå inte påverka det..brukar ju liva upp stämningen--------

Minigolf, nästan ingen shopping, grill och blåljus...en fulländad dag!

Började dagen med lite minigolf, i början såg det inte bra ut. Satt lite 7or och annat trams. Men avslutade storstilat med att få 3 hole-in-one som en avslutning och burnade om. De satt fint, fast höll mig lugn o sansad. Kände att det kunde gått illa annars. ;)
.
Funderade på att köpa shorts, men det inge vidare. Tydligen laddas det inför höst säsong nu. Vadå, är vi inte mitt i sommaren. Tydligen inte. Men blev någon tröj likande nånting. Najs. O vid andra körningen dit så blev det lite kräfttillbehör som jag aldrig hade sett förut. Så det var man ju bara tvungen att köpa.
.
Solen lös o de va varmt. Det betyder grilla. Var ju ett tag sen, så det var ju gjort för lite grillning. Och som en skön avslutning en morotskaka. Kanon!
.
Skulle sen lämna av sällskapet men såg blåljus som körde om, så då ville man ju liksom bara se vart dom skulle, så det blev en omväg via Sävja. Fast där verkade inget ha hänt. Men kul ändå.
.
Som en otrevlig twist av kvällen, så höll jag på att köra över en igelkott. Hade den varit 20cm åt fel håll, hade det varit en platt igelkott. Mkt otrevligt! Men nu slutade det ju bra så.
.
.
-----Det man borde göra, är inte alltid det man gör--------

Öst till Väst till Öst på 48timmar

Igår åkte jag och dotter till Fiskebäckskil. Va ganska oplanerat..elr väldigt oplanerat. Tänkte åka iväg på onsdagen någonstans. Men tiden rann iväg så det blev inte så. Fick stanna kvar hemmavid istället. Så igår på förmiddagn åkte vi, åkte o åkte. Vid Laxå kom jag på att det kanske e bra att boka något. Tur var väl det, var ganska fullt överallt. Men runt 18 kom vi fram, checkade in på en golfklubb och sedan till badet. Efter 50mil på väg, blev det mest springa runt i sanden för dotter. O ja fick plaska med benen. Men de var skönt ändå.
.
Middag intogs på nåt fint ställe på Gullmarstrand. Sen var det bara att vandra längs de smala gatorna tillbaka till golfklubben för sömn. Vilket inte var så lätt med högljudda pokerspelande golfare i allrummet.
.
Idag åkte vi en snabbis till Lysekil, kände att det kan man inte missa, innan vi for hem. Det var oxå en resa. Men de orkar ja inte dra. Nu är man hemma iallafall. E skönt det.
.
.
----Tack, det är dags att säga godnatt!-----

Västkusten e ganska gött o va vid måste ja...

mms_img140462457 (MMS)

Västkusten e ganska gött o va vid måste ja säga. Är vid Fiskebäckskil, mitt emot Lysekil. Fast detta ställe e mera som en lugn oas. Perfekt för dotter o hennes pappa! ;-)


Underbara dagar, om man kan vara vid havet...

mms_img305583983 (MMS)

Underbara dagar, om man kan vara vid havet som idag. Smältgraden i stan var lite väl hög...


Harry Potter

äntligen hade jag tid att se den sista delen av Harry Potter. Gick mitt på dagen och det fanns 600 platser varav kanske 50 använders. Galet! Så det kan rekomenderas om maninte tkr om att gå då det är en massa folk på bion, som prasslar, pratar, harklar, hostar och är allmänt jobbiga.
.
Va en helt ok film, men se första delen. Annars blir det inge bra.
.
I övrigt så fikade jag med ex, hämtade dotter och undrade hur länge solen skulle lysa! Galet varmt och galet fint väder. Ska tydligen vara mellan 25-30 grader och sol resten av veckan. Jag säger ojojojdå ;)
.
.
------Räkna ner, beror på vad--------

En stund i solen

Att vara ledig
kan vara jobbigt
Men det finns en gräns
när ledigt är skönt
och att jobba känns avlägset.
Det tog 6veckor
Men nu är jag ledig
det var skönt
.
En ny vecka gryr
fast varje dag är som en lördag
någonstans i fjärran
är det söndag
på riktigt
Men nu är jag ledig
det är skönt
.
Det regnar, det är sol
Mulet ibland
Nästan så som man vill ha.
Men nu är jag ledig
det är skönt.

Tbx i norr, harmonisk och lugn

Vi åkte från regnet och mötte solen och värme. Man blev snurrig i huvet av värmen. Ja var så snurrig att ja nästan glömde bältet när jag hade lämnat sällskapet och skulle vidare hem. Blev bryskt påmind när jag rullade ut på gatan och mötte en polis. Drog på mig det snabbt, men som vanligt ska saker o ting krångla när man blir lite stressad så det hakade upp sig, sådär som det kan göra när man drar för fort. En liten snabbsumering av tiden i söder.
.
Tis, nedfärd med liten omväg förbi Kalmar för att luncha med mormor och titta på kyrkan och säga hej till morfar. Körde lite fel när vi skulle vidare. Jag skyller på GPSerna och att kartan säkert var felskriven.
.
Ons, sol och bad! Mkt trevligt.
.
Tors-Regn var kulturella med att besöka Kikviks Musteri, Simrishamn, Ales stenar och Ystad med Wallander. Genomblöta och nära på att blåsa bort.
.
Fredag-Regn, Stenshuvud och fika på Cafe Annorlunda. Fika Buffe för rena skämtpriset, åt det positiva hållet. Besök och njut!
.
Lör-Packning och beredd på match mellan DIF och MFF. Var ett skämt, eller de 13min vi fick se var kanon!
.
Sön-Hemfärd, åkte från regnet mot solen. Väl hemma märkte jag att det var ju inte så trevligt med det heller. Höll på att smälta bort i lägenheten.
.
Summa kardemmuma, mindre regn tack annars trevliga stunder. Eller de hade varit ännu trevligare om jag inte hade snarkat så förbaskat.
.
Nu har jag packat upp, tvättat och fixat. Som tack till mig själv blir det nu film :)
.
.
--------Jag bor i Sverige, ska det inte vara lagom då?---------

RSS 2.0